Enkel OEFENINGEN

Kernkracht voor een stevige basis en een slankere taille.

Versterk en stabiliseer je enkelgewrichten met onze gevarieerde verzameling enkeloefeningen. Of je nu herstelt van een blessure, je enkelkracht wilt verbeteren voor sportprestaties, of simpelweg meer stabiliteit en mobiliteit wilt, onze oefeningen bieden gerichte ondersteuning voor een gezonde en veerkrachtige enkel. Ontdek hoe je jouw enkels kunt versterken en beschermen tegen blessures, voor een actieve levensstijl zonder beperkingen.

Calf Raises: Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Til langzaam je hielen van de grond en span je kuitspieren aan. Houd deze positie even vast en laat je hielen dan gecontroleerd zakken naar de startpositie.

Ankle Circles: Zit op een stoel met je voeten van de grond. Maak cirkelvormige bewegingen met je enkels, zowel met de klok mee als tegen de klok in.

Ankle Alphabet: Zit op een stoel met je voeten van de grond. Schrijf met je grote teen de letters van het alfabet in de lucht, waarbij je je enkelbewegingen controleert.

Toe Taps: Zit op een stoel met je voeten op de grond. Tik afwisselend met je tenen op de grond, waarbij je je enkel buigt en strekt.

Standing Calf Raises: Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je handen op je heupen. Til langzaam je hielen van de grond terwijl je jezelf omhoog drukt op je tenen. Houd deze positie even vast en laat dan je hielen gecontroleerd zakken naar de startpositie.

Heel Raises: Zit op een stoel met je voeten op de grond. Til langzaam je hielen van de grond terwijl je jezelf omhoog drukt op je hielen. Houd deze positie even vast en laat dan je hielen gecontroleerd zakken naar de startpositie.

Ankle Dorsiflexion Stretch: Zit op de grond met je benen gestrekt voor je uit. Wikkel een weerstandsband om je tenen en trek je voet richting je lichaam om de stretch in je kuit te voelen. Houd deze positie even vast en herhaal aan de andere kant.

Ankle Plantarflexion Stretch: Sta met je handen tegen een muur en je voeten op heupbreedte uit elkaar. Stap met één voet naar achteren en houd je achterste been gestrekt terwijl je je hiel op de grond houdt en je voorste knie naar voren buigt om de stretch in je kuit te voelen. Houd deze positie even vast en herhaal aan de andere kant.

Ankle Inversion and Eversion: Zit op een stoel met je voeten van de grond. Draai langzaam je voeten naar binnen (inversie) en dan naar buiten (eversie), waarbij je je enkelgewrichten beweegt.

Ankle Flexion and Extension with Resistance Band: Bevestig een weerstandsband aan een vast punt en bevestig het andere uiteinde aan je enkel. Buig je enkel naar boven (dorsiflexie) en dan naar beneden (plantairflexie) tegen de weerstand van de band. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Heb jij hulp nodig bij een oefening of ben jij toe aan een nieuw schema?

Plan dan nu jouw gratis begeleiding in!

Ankle Circles with Resistance Band: Zit op een stoel met een weerstandsband om je voet en het andere uiteinde bevestigd aan een vast punt. Maak cirkelvormige bewegingen met je enkel, waarbij je weerstand voelt van de band.

Ankle Flexion with Towel: Zit op de grond met je benen gestrekt voor je uit en een handdoek onder je voet. Trek de handdoek naar je toe door je tenen naar boven te buigen (dorsiflexie), waarbij je de stretch in je kuit voelt. Houd deze positie even vast en herhaal aan de andere kant.

Ankle Extension with Towel: Zit op de grond met je benen gestrekt voor je uit en een handdoek onder je voet. Duw de handdoek van je af door je tenen naar beneden te duwen (plantairflexie), waarbij je de stretch in je scheen voelt. Houd deze positie even vast en herhaal aan de andere kant.

Ankle Eversion with Resistance Band: Bevestig een weerstandsband aan een vast punt en bevestig het andere uiteinde aan de buitenkant van je enkel. Beweeg je enkel naar buiten (eversie) tegen de weerstand van de band. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Inversion with Resistance Band: Bevestig een weerstandsband aan een vast punt en bevestig het andere uiteinde aan de binnenkant van je enkel. Beweeg je enkel naar binnen (inversie) tegen de weerstand van de band. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Flexion and Extension with Dumbbell: Zit op een stoel met een halter op je voet en je enkel rustend op je dij. Buig je enkel naar boven (dorsiflexie) en dan naar beneden (plantairflexie) tegen het gewicht van de halter. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Inversion and Eversion with Dumbbell: Zit op een stoel met een halter aan de binnenkant van je voet en je enkel rustend op je dij. Draai langzaam je enkel naar binnen (inversie) en dan naar buiten (eversie) tegen het gewicht van de halter. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Single Leg Balance: Sta rechtop op één been met je andere been iets gebogen en je tenen net van de grond. Houd deze positie zo lang mogelijk vast terwijl je je evenwicht bewaart.

Ankle Flexion and Extension with Flexbar: Zit op een stoel met een flexbar op je voet en je enkel rustend op je dij. Buig je enkel naar boven (dorsiflexie) en dan naar beneden (plantairflexie) door de flexbar te buigen en te strekken. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Circumduction with Flexbar: Zit op een stoel met een flexbar op je voet en je enkel rustend op je dij. Maak cirkelvormige bewegingen met je enkel, zowel met de klok mee als tegen de klok in, door de flexbar te draaien.

Ankle Flexion and Extension with Wrist Roller: Rol een gewicht op een stok met een touw eraan op en neer, waarbij je je enkel naar boven (dorsiflexie) en dan naar beneden (plantairflexie) buigt om het gewicht omhoog te brengen en te laten zakken. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Inversion and Eversion with Wrist Roller: Rol een gewicht op een stok met een touw eraan op en neer, waarbij je je enkel naar binnen (inversie) en dan naar buiten (eversie) draait om het gewicht omhoog te brengen en te laten zakken. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Flexion and Extension with Balance Board: Sta op een balance board met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig je enkels naar boven (dorsiflexie) en dan naar beneden (plantairflexie) terwijl je je evenwicht bewaart op het board. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Inversion and Eversion with Balance Board: Sta op een balance board met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Draai langzaam je enkels naar binnen (inversie) en dan naar buiten (eversie) terwijl je je evenwicht bewaart op het board. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

Ankle Flexion and Extension with BOSU Ball: Sta op een BOSU ball met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig je enkels naar boven (dorsiflexie) en dan naar beneden (plantairflexie) terwijl je je evenwicht bewaart op de BOSU ball. Houd deze positie even vast en keer dan terug naar de startpositie.

SPORT NU 4 weken gratis
+ GEEN INSCHRIJFGELD

SPORT 4 WEKEN EXTRA GRATIS BIJ IL FIORE HEALTHCENTERS! DAARNAAST BETAAL JE NU OOK GEEN INSCHRIJFGELD T.W.V. € 39,99.

DAGEN
UUR
MINUTEN
SECONDEN
HEB JIJ HULP NODIG BIJ EEN OEFENING OF BEN JIJ TOE AAN EEN NIEUW SCHEMA?
PLAN DAN NU JOUW GRATIS BEGELEIDING IN!