Mobiliteit OEFENINGEN

Ontgrendel je bewegingsvrijheid en bereik je volledige potentieel met onze mobiliteitsoefeningen.

Ontgrendel je volledige potentieel met onze uitgebreide verzameling mobiliteitsoefeningen. Mobiliteit is de sleutel tot het verbeteren van je bewegingsbereik, het verminderen van het risico op blessures en het optimaliseren van je prestaties in sport en dagelijkse activiteiten. Met onze oefeningen kun je je gewrichten mobiliseren, je flexibiliteit vergroten en je lichaam voorbereiden op een actief en gezond leven. Ontdek hoe je met mobiliteitsoefeningen je lichaam kunt versterken en soepel houden voor een leven vol beweging en vitaliteit.

Schoudercirkels: Sta rechtop en breng je schouders omhoog, naar achteren, naar beneden en naar voren in een cirkelvormige beweging.

Armzwaaien: Sta rechtop en zwaai je armen zijwaarts en dan voorwaarts en achterwaarts in grote cirkels.

Heupcirkels: Sta rechtop en draai je heupen in grote cirkels, eerst met de klok mee en dan tegen de klok in.

Beenzwaaien: Ga rechtop staan en zwaai één been heen en weer, eerst naar voren en dan naar achteren, om je heupmobiliteit te verbeteren.

Knie-naar-borststretch: Ga op je rug liggen en trek één knie naar je borst terwijl je het andere been gestrekt houdt.

Heupflexorstretch: Ga rechtop staan en stap één voet naar voren in een lungepositie. Buig je voorste knie en duw je heupen naar voren om de heupflexoren van het achterste been te strekken.

Diepe squathouding: Ga in een diepe squatpositie zitten met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en je armen gestrekt voor je uit. Gebruik je ellebogen om je knieën naar buiten te duwen voor een diepere stretch.

Zijwaartse heupbuiging: Sta rechtop en buig zijwaarts naar één kant, strek je arm boven je hoofd om een ​​stretch aan de zijkant van je romp te voelen.

Hurkzit met rotatie: Ga in een hurkzitpositie zitten en plaats één hand op de grond. Strek de andere arm omhoog en draai je romp naar de zijde van de opgeheven arm voor een stretch en rotatie in je bovenlichaam.

Kattendarm stretch: Ga op handen en knieën zitten en buig je rug omhoog naar het plafond terwijl je je hoofd tussen je armen laat zakken voor een stretch in je rug en schouders.

Heb jij hulp nodig bij een oefening of ben jij toe aan een nieuw schema?

Plan dan nu jouw gratis begeleiding in!

T-spine mobilisatie: Ga op handen en knieën zitten en plaats één hand achter je hoofd. Draai je bovenlichaam omhoog naar het plafond en strek je arm uit voor een mobilisatie van de thoracale wervelkolom.

Schouderopener met stok: Pak een stok of een bezemsteel vast met een brede greep en til hem boven je hoofd op. Houd je armen gestrekt en laat de stok langzaam achter je zakken om een ​​stretch in je schouders en borst te voelen.

Piriformis stretch: Ga op je rug liggen en plaats één enkel over je tegenovergestelde knie. Trek je onderbeen naar je borst terwijl je je handen achter je andere been plaatst om een ​​stretch in je bilspieren te voelen.

Lage rugrotatie: Lig op je rug met je knieën gebogen en laat ze naar één kant vallen terwijl je je romp naar de tegenovergestelde kant draait voor een stretch in je onderrug en heupen.

Lage rugholle stretch: Ga op je rug liggen en trek één knie naar je borst terwijl je het andere been gestrekt houdt op de grond. Houd je onderrug plat tegen de grond terwijl je de stretch voelt in je onderrug en hamstrings.

Zittende borst- en schouderstretch: Zit op de grond met je benen gekruist en strek je armen achter je rug uit. Houd je handen tegen elkaar en til langzaam je armen omhoog voor een stretch in je borst en schouders.

Heupflexor lunge stretch: Stap één voet naar voren in een lungepositie en laat je achterste knie zakken naar de grond. Duw je heupen naar voren om een ​​stretch te voelen in je heupflexoren van het achterste been.

Kalfstretch tegen de muur: Plaats één voet voor je tegen een muur en leun naar voren terwijl je je andere been naar achteren strekt. Houd je achterste hiel op de grond voor een stretch in je kuit.

Tricep stretch: Breng één arm omhoog over je hoofd en buig je elleboog naar beneden langs je rug. Gebruik je andere hand om zachtjes druk uit te oefenen op je elleboog voor een stretch in je triceps.

Zittende zijwaartse strekking: Zit op de grond met je benen gestrekt voor je uit en strek één arm naar de tegenovergestelde zijde van je lichaam. Buig zijwaarts naar de gestrekte arm voor een stretch in je zij en flanken.

Lage rug- en bilstrekking: Ga op je rug liggen en plaats één enkel over je tegenovergestelde knie. Trek je onderbeen naar je borst terwijl je je andere been gestrekt houdt op de grond voor een stretch in je bilspieren en lage rug.

Zittende voorwaartse buiging: Zit op de grond met je benen gestrekt voor je uit en buig langzaam voorover vanuit je heupen. Strek je handen uit naar je tenen en houd je rug recht voor een stretch in je hamstrings en onderrug.

Neck Side Stretch: Sta rechtop en laat je hoofd naar één kant zakken, terwijl je met je hand zachtjes druk uitoefent op de tegenovergestelde zijde van je hoofd voor een stretch in je nek.

Heuprotatie: Lig op je rug met je knieën gebogen en laat ze langzaam naar één kant vallen terwijl je je bovenlichaam in de tegenovergestelde richting draait voor een stretch in je heupen en onderrug.

Kat-koe stretch: Ga op handen en knieën zitten en buig afwisselend je rug omhoog naar het plafond en dan naar beneden naar de grond voor een stretch in je rug en buikspieren.

Lunge Twist Stretch: Stap één voet naar voren in een lungepositie en draai je romp naar de zijde van het voorste been. Plaats je tegenovergestelde elleboog aan de buitenkant van je voorste knie voor een diepere stretch en rotatie.

Hamstrings stretch met band: Ga op je rug liggen en plaats een weerstandsband om je voet. Houd de uiteinden van de band vast en trek je been omhoog naar het plafond voor een stretch in je hamstrings.

Rugstrekkende stretch: Ga op handen en knieën zitten en til langzaam één arm en het tegenovergestelde been op, strek ze zo ver mogelijk uit voor een stretch in je rug en core.

Zittende heupopener: Zit op de grond met je benen gekruist en plaats één enkel over je tegenovergestelde knie. Duw zachtjes op je bovenbeen voor een stretch in je heupen.

Cobra stretch: Lig op je buik met je handen onder je schouders. Duw je bovenlichaam omhoog terwijl je je armen recht houdt voor een stretch in je buikspieren en rug.

HEB JIJ HULP NODIG BIJ EEN OEFENING OF BEN JIJ TOE AAN EEN NIEUW SCHEMA?
PLAN DAN NU JOUW GRATIS BEGELEIDING IN!