Pols OEFENINGEN

Sterke polsen, de sleutel tot kracht en behendigheid in elke greep.

Ontwikkel sterke en flexibele polsen met onze gevarieerde verzameling polsoefeningen. Of je nu herstelt van een blessure, pijn wilt verminderen, of simpelweg je polssterkte en mobiliteit wilt verbeteren, onze oefeningen bieden gerichte ondersteuning voor een gezonde en krachtige grip. Ontdek hoe je jouw polsen kunt versterken en flexibeler kunt maken, voor meer comfort en controle in al je dagelijkse activiteiten.

Wrist Curls: Zit op een bankje met een halter in elke hand en je onderarmen rustend op je dijen, handpalmen naar boven gericht. Buig langzaam je polsen om de halters naar boven te brengen en laat ze dan gecontroleerd terugzakken naar de startpositie.

Reverse Wrist Curls: Zit op een bankje met een halter in elke hand en je onderarmen rustend op je dijen, handpalmen naar beneden gericht. Buig langzaam je polsen om de halters naar boven te brengen en laat ze dan gecontroleerd terugzakken naar de startpositie.

Wrist Roller: Rol een gewicht op een stok met een touw eraan op en neer, waarbij je je polsen buigt om het gewicht omhoog te brengen en laat ze dan gecontroleerd zakken naar de startpositie.

Plate Pinches: Houd een halterschijf vast tussen je duim en vingers en knijp er stevig in om de plaat omhoog te tillen en vast te houden. Laat de plaat dan gecontroleerd zakken naar de startpositie.

Wrist Flexion with Resistance Band: Zit op een stoel met je onderarm op een oppervlak, je handpalm naar boven gericht, en bevestig het ene uiteinde van een weerstandsband aan een vast punt. Pak het andere uiteinde van de band vast en buig je pols omhoog tegen de weerstand. Laat je pols dan gecontroleerd terugkeren naar de startpositie.

Wrist Extension with Resistance Band: Zit op een stoel met je onderarm op een oppervlak, je handpalm naar beneden gericht, en bevestig het ene uiteinde van een weerstandsband aan een vast punt. Pak het andere uiteinde van de band vast en buig je pols omhoog tegen de weerstand. Laat je pols dan gecontroleerd terugkeren naar de startpositie.

Wrist Circles: Steek je arm recht voor je uit met je vuist gebald. Maak cirkelvormige bewegingen met je pols, zowel met de klok mee als tegen de klok in.

Wrist Flexion Stretch: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar beneden gericht en gebruik je andere hand om je vingers naar je toe te trekken. Voel de stretch in je onderarm en pols. Houd deze positie vast en herhaal aan de andere kant.

Wrist Extension Stretch: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar boven gericht en gebruik je andere hand om je vingers naar beneden te duwen. Voel de stretch in je onderarm en pols. Houd deze positie vast en herhaal aan de andere kant.

Wrist Flexion and Extension on Table: Zit aan een tafel met je onderarm plat op het tafelblad, je handpalm naar beneden gericht. Buig langzaam je pols naar beneden en houd deze positie even vast voordat je je pols terugbrengt naar de startpositie. Herhaal dan met je handpalm naar boven gericht, waarbij je je pols omhoog buigt en vasthoudt voordat je terugkeert naar de startpositie.

 

Heb jij hulp nodig bij een oefening of ben jij toe aan een nieuw schema?

Plan dan nu jouw gratis begeleiding in!

Wrist Flexion and Extension with Dumbbell: Zit op een bankje met een halter in elke hand, je onderarmen rustend op je dijen, handpalmen naar beneden gericht. Buig langzaam je polsen om de halters naar boven te brengen en laat ze dan gecontroleerd terugzakken naar de startpositie. Herhaal dan met je handpalmen naar boven gericht.

Wrist Pronation and Supination: Zit op een stoel met je onderarm op een oppervlak en je handpalm naar beneden gericht. Draai langzaam je handpalm naar boven (supinatie) en dan weer terug naar beneden (pronatie).

Wrist Flexor Stretch: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar boven gericht en je vingers naar beneden. Gebruik je andere hand om je vingers naar achteren te trekken, voel de stretch in je onderarm en pols. Houd deze positie vast en herhaal aan de andere kant.

Wrist Extensor Stretch: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar beneden gericht en je vingers naar boven. Gebruik je andere hand om je vingers naar beneden te duwen, voel de stretch in je onderarm en pols. Houd deze positie vast en herhaal aan de andere kant.

Finger Flexion and Extension: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar boven gericht. Buig langzaam je vingers om een vuist te maken en strek ze dan weer uit. Herhaal dit meerdere keren.

Wrist Squeeze Ball: Pak een stressbal of een zachte bal en knijp er stevig in met je hand, waarbij je je pols buigt en strekt. Houd de squeeze even vast voordat je ontspant. Herhaal dit meerdere keren.

Wrist Tendon Glides: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar boven gericht. Buig je pols naar beneden en probeer met je andere hand je vingers naar achteren te duwen. Laat je pols dan weer omhoog komen en probeer je vingers naar voren te duwen. Herhaal dit meerdere keren.

Wrist Stretch with Opposite Hand: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar beneden gericht. Gebruik je andere hand om je handpalm naar je toe te trekken, voel de stretch in je onderarm en pols. Houd deze positie vast en herhaal aan de andere kant.

Wrist Flexion and Extension with Rubber Band: Bevestig een rubberen band aan een vast punt en plaats het uiteinde om je vingers. Buig en strek langzaam je vingers tegen de weerstand van de band. Herhaal dit meerdere keren.

Wrist Pronation and Supination with Dumbbell: Zit op een stoel met een halter in elke hand, je ellebogen gebogen in een hoek van 90 graden en je onderarmen rustend op je dijen. Draai langzaam je handpalmen naar boven (supinatie) en dan weer naar beneden (pronatie).

Wrist Flexion and Extension with Flexbar: Pak een flexbar met beide handen vast en buig langzaam je polsen naar boven en beneden, waarbij je de flexbar buigt en strekt. Herhaal dit meerdere keren.

Wrist Circumduction: Steek je arm recht voor je uit met je handpalm naar beneden gericht. Maak cirkelvormige bewegingen met je pols, zowel met de klok mee als tegen de klok in.

Wrist Flexion with Hand Weight: Zit op een stoel met een gewicht in je hand, je onderarm rustend op je dij, handpalm naar boven gericht. Buig langzaam je pols om het gewicht naar boven te brengen en laat het dan gecontroleerd terugzakken naar de startpositie.

Wrist Extension with Hand Weight: Zit op een stoel met een gewicht in je hand, je onderarm rustend op je dij, handpalm naar beneden gericht. Buig langzaam je pols om het gewicht naar boven te brengen en laat het dan gecontroleerd terugzakken naar de startpositie.

Wrist Flexion and Extension with Wrist Roller: Rol een gewicht op een stok met een touw eraan op en neer, waarbij je je polsen buigt om het gewicht omhoog te brengen en laat ze dan gecontroleerd zakken naar de startpositie.

SPORT NU 4 weken gratis
+ GEEN INSCHRIJFGELD

SPORT 4 WEKEN EXTRA GRATIS BIJ IL FIORE HEALTHCENTERS! DAARNAAST BETAAL JE NU OOK GEEN INSCHRIJFGELD T.W.V. € 39,99.

DAGEN
UUR
MINUTEN
SECONDEN
HEB JIJ HULP NODIG BIJ EEN OEFENING OF BEN JIJ TOE AAN EEN NIEUW SCHEMA?
PLAN DAN NU JOUW GRATIS BEGELEIDING IN!