Functionele OEFENINGEN

Functionele fitness: train voor het leven en word sterker, fitter en beter in alles wat je doet.

Ervaar de kracht van functionele fitness met onze uitgebreide verzameling oefeningen. Of je nu je algehele kracht, stabiliteit, mobiliteit of coördinatie wilt verbeteren, functionele oefeningen bieden een dynamische en veelzijdige aanpak. Door het nabootsen van alledaagse bewegingen train je je lichaam om efficiënter te functioneren in het dagelijks leven en bij sportactiviteiten. Ontdek hoe functionele oefeningen je kunnen helpen om een sterk, veerkrachtig en goed functionerend lichaam te ontwikkelen.

Medicine Ball Slams: Sta rechtop met een medicijnbal boven je hoofd. Laat de bal krachtig op de grond vallen terwijl je je hele lichaam gebruikt om de beweging te genereren.

Battle Rope Waves: Pak een ​​battle rope vast in beide handen en beweeg je armen synchroon op en neer om golven in de touwen te creëren, waarbij je je kernspieren aanspant.

Box Jumps: Sta voor een plyo-box en spring explosief omhoog, landend met beide voeten op de box. Spring terug naar de grond en herhaal.

TRX Row: Pak de handvatten van een TRX-systeem vast en leun achterover, strek je armen uit. Trek je borst naar de handgrepen toe terwijl je je schouderbladen samenknijpt.

Sled Push: Stap achter een slee met gewichten en duw deze voorwaarts met krachtige stappen, waarbij je je benen, kern en armen gebruikt.

Kettlebell Swings: Houd een kettlebell met beide handen vast en buig lichtjes door je knieën. Zwaai de kettlebell tussen je benen door en schiet dan je heupen naar voren om de kettlebell tot borsthoogte te zwaaien.

Plyo Push-Ups: Doe een push-up en duw explosief omhoog, zodat je handen van de grond komen. Land zachtjes en ga direct door naar de volgende herhaling.

Barbell Thrusters: Houd een barbell op je schouders met een overhandse greep. Voer een squat uit en duw dan explosief omhoog terwijl je de barbell boven je hoofd uitsteekt.

Sledgehammer Slams: Houd een voorhamer vast met beide handen en sla krachtig op een tractorband of een andere stevige ondergrond, waarbij je je kernspieren aanspant.

Jumping Lunges: Maak een uitvalspas en spring vervolgens explosief omhoog, wissel van been in de lucht en land in een uitvalspas met het andere been naar voren.

Heb jij hulp nodig bij een oefening of ben jij toe aan een nieuw schema?

Plan dan nu jouw gratis begeleiding in!

Pull-Ups: Pak een pull-up stang vast met een brede overhandse greep en trek jezelf omhoog totdat je kin boven de stang komt, waarbij je je schouderbladen naar beneden en naar achteren trekt.

Bosu Ball Squats: Sta op een Bosu bal met de platte kant naar beneden gericht. Voer squats uit terwijl je je balans en stabiliteit op de bal behoudt.

Bulgarian Split Squats: Plaats één voet op een verhoogd platform achter je en de andere voet op de grond voor je. Laat jezelf zakken in een split squat, waarbij je je achterste knie naar de grond laat zakken.

Plank Rows: Neem een plankpositie met een halter in elke hand op de vloer. Trek de ene halter omhoog naar je zij terwijl je jezelf stabiel houdt in de plankpositie.

Burpees: Begin staand, laat jezelf snel naar de grond vallen in een push-up positie. Spring vervolgens explosief omhoog en herhaal de beweging.

Agility Ladder Drills: Voer verschillende bewegingen uit door een agility ladder, zoals hoge knieën, zijwaartse sprongen en snelvoetenwerk.

Roman Chair Leg Raises: Ga op een roman chair zitten met je rug tegen de rugleuning. Til je benen recht omhoog naar de horizontale positie en laat ze dan gecontroleerd zakken.

Russian Twists with Medicine Ball: Zit op de vloer met je knieën gebogen en houd een medicijnbal vast voor je borst. Draai je romp van links naar rechts, waarbij je de bal tegen de grond aanraakt.

Farmers Walk: Pak een zware halter in elke hand en loop over een bepaalde afstand terwijl je je kernspieren aanspant en je schouders naar achteren trekt.

Tire Flips: Pak een ​​zware band vast aan de onderkant en flip deze met krachtige bewegingen om, waarbij je je hele lichaam gebruikt.

Wall Balls: Houd een medicijnbal vast voor je borst en squat diep. Spring explosief omhoog en gooi de bal tegen een muur, vang hem en herhaal.

Hanging Leg Raises: Hang aan een pull-up stang en til je benen recht omhoog naar de horizontale positie, waarbij je je kernspieren aanspant.

Cable Wood Choppers: Bevestig een touw aan de bovenkant van het kabelstation. Pak het touw vast en trek het diagonaal over je lichaam terwijl je je romp draait.

Jump Rope: Spring op en neer terwijl je een springtouw draait, waarbij je je kuiten en coördinatie traint.

Inverted Rows: Liggend onder een smith machine of een TRX-systeem, trek jezelf omhoog naar de stang of handgrepen terwijl je je rug recht houdt.

Cable Rotational Push-Pulls: Bevestig een handvat aan een kabel op schouderhoogte. Sta zijwaarts bij het kabelstation en pak het handvat vast. Duw en trek het handvat diagonaal over je lichaam, waarbij je je romp draait.

Calf Raises on Leg Press Machine: Zit op een leg press machine en plaats je voeten op het platform. Duw het platform omhoog terwijl je je kuiten aanspant.

Hanging Oblique Knee Raises: Hang aan een pull-up stang en til je knieën op naar de zijkant van je lichaam, waarbij je je obliques aanspant.

Squat Jumps with Resistance Band: Plaats een weerstandsband boven je knieën en voer squats uit. Spring explosief omhoog aan het einde van elke squat.

Sled Pulls: Bevestig een slee met gewichten aan een harnas en loop achteruit terwijl je de slee naar je toe trekt, waarbij je je benen en kernspieren gebruikt.

HEB JIJ HULP NODIG BIJ EEN OEFENING OF BEN JIJ TOE AAN EEN NIEUW SCHEMA?
PLAN DAN NU JOUW GRATIS BEGELEIDING IN!